Αγαπητέ κύριε Μαρίνο Σιζόπουλε

Ημερομηνία: 6 Μαΐου 2014 – 2:21 μ.μ.
Προς: sizopoulos@cytanet.com.cy

Αγαπητέ κύριε Μαρίνο Σιζόπουλε, επικοινωνώντας σήμερα μαζί σου γραπτώς, τρόπον τινά, με διακατέχει και μια έγνοια -ανησυχία θα μπορούσα να το πω- και τούτο επειδή γνωρίζω ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι πολύ καλός χειριστής της Ελληνικής γλώσσας και του ρητορικού λόγου, ενώ εγώ γνωρίζω τες μειωμένες δυνατότητες μου σε ότι αφορά τα πιο πάνω.

Παίρνω αφορμή να σας γράψω από δυο γεγονότα που έλαβαν χώραν τον τελευταίο καιρό. Το ένα είναι ότι πριν λίγες μέρες και κάτω από παράξενες συμπτώσεις είχα μια συνάντηση με τον κ. Ζαχαρίου βουλευτή του ΔΗΣΥ.
Το άλλο ήταν ότι έγραψα στον κύριο Σταύρο Γιαλλουρίδη αντιπρόεδρο του συνδέσμου κατόχων αξιογράφων και ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου.

Αναλυτικότερα, λοιπόν, εξηγώ ότι πριν λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κ. Ζαχαρίου και παρόντες ήσαν άλλοι 7 κοινοτάρχες της περιφέρειας Αμμοχώστου.
Τους ρώτησα όλους αν γνωρίζουν οτιδήποτε ή άκουσαν κάτι σχετικό με την πρόταση Αρτέμη Σώρρα και ειδικά με την γραπτή και επίσημη πρόταση που ο ίδιος ο κ. Σώρρας κατέθεσε στο Υπ. Οικονομικών της Κύπρου το 2012.
Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι κανένας από τους επτά κοινοτάρχες άκουσε ή έστω περιήλθε σε γνώση του οτιδήποτε για τούτο το γεγονός.
Ο δε κύριος Ζαχαρίου με πάσαν ειλικρίνεια παραδέχτηκε ότι δεν κατέχει το θέμα και συνεπώς δεν μπορούσε να το συζητήσει εκείνη την στιγμή. “Το μόνο που γνωρίζω”, είπε, “είναι ότι άκουσα ότι επί προέδρου Χριστόφια έγινε μια συζήτηση και όταν εγώ ρώτησα μου είπαν ότι η πρόταση δεν είναι σοβαρή”.
Στο σημείο αυτό πρέπει να πω ότι εγώ ο ίδιος είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι εν λόγω πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα και με πρωτόκολλο σε όλους τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων και φυσικά σε όλους τους  αρμοδίους φορείς.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σημείο, είναι η επικοινωνία μου με τον κ. Σταύρο Γιαλλουρίδη. Έγραψα στον κ. Γιαλλουρίδη και του εξηγούσα την πρόταση Αρτέμη Σώρρα, και του τόνιζα ότι η πρόταση αυτή είναι η μοναδική που προσφέρεται και που μπορεί να λύσει το πρόβλημα των κατόχων αξιογράφων για ένα και μοναδικό λόγο. Και τούτο, επειδή η πρόταση έχει μέσα πραγματικά χρήματα και προφανώς είναι η έλλειψη χρημάτων που προκαλεί το μείζον πρόβλημα των κατόχων αξιογράφων.
Ο κ. Γιαλλουρίδης δεν είχε καμία ιδέα για την πρόταση των $48,9Δις που Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς τιμή του ο άνθρωπος μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε.
Του έδωσα κάποιες πληροφορίες συνοπτικά και μου είπε στο τέλος ότι θα μιλήσει μαζί σας και ότι θα κανόνιζε μια συνάντηση στην οποία επιθυμούσε να είναι και ο ίδιος παρών.

Ο άνθρωπος δεν επικοινώνησε, έκτοτε, μαζί μου. Εικάζω, λοιπόν, ότι σας είδε, μιλήσατε και προφανώς του είπατε ότι η πρόταση δεν είναι σοβαρή, από ό,τι ξέρετε. Όπως ακριβώς ο βουλευτής ο κ. Ζαχαρίου του ΔΗΣΥ.
Επειδή πιθανόν η πηγή από την οποία εκπορεύεται η πληροφόρηση σχετικά με την πιο πάνω πρόταση είναι το Υπ. Οικονομικών της χώρας (το οποίο προφανώς ενημερώθηκε από τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζα κ. Δημητριάδη) και επειδή εγώ γνωρίζω ποιά ήταν η ακατανόητη στάση του Υπ. Οικονομικών κατά τον ουσιώδη χρόνο που αυτή κατατέθηκε τότε, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι βουλευτές και οι αρχηγοί κομμάτων έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης και πλάνης.

Γι’ αυτούς τους λόγους, πιθανολογώ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ευρίσκεται σε πλάνη, εκτός εαν ο Μαρίνος Σιζόπουλος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, ή μυστικό, το οποίο εγώ δεν κατέχω και συνεπώς ευρίσκομαι εγώ σε πλάνη.
Προσωπικά, τόσον εγώ, όσον και εκατοντάδες άλλοι Κύπριοι, έχουμε ψάξει και ερευνήσει το θέμα Αρτέμης Σώρρας – και είδαμε τα έγγραφα που κατατέθηκαν (http://www.endcyprusdebt.com/docs/protasis/) με τον πιο επίσημο τρόπο (http://www.endcyprusdebt.com/docs/protokola/) και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, η πρόταση είναι πάρα πολύ σοβαρή, ότι όντως τα χρεόγραφα Αρτέμη Σώρρα είναι γνήσια/πραγματικά και ότι ευρίσκονται κατατεθειμένα σε Τράπεζα του Καναδά κάτω από κηδεμόνα ο οποίος ονομάζεται Αντώνης Διαμαντόπουλος και οποίος κατέθεσε ενόρκως στο δικαστήριο, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων στις 28/6/2013.

Δείτε εδώ τα πρακτικά της δικαστικής απόφασης Αρ. 67650/13.
Ακούστε εδώ τον δικηγόρο του Αρτέμη Σώρρα.

Επιπλέον τόσον εμείς όσον και χιλιάδες άλλοι πολίτες στην Ελλάδα έχουμε άμεση πληροφόρηση από την κα Βίκυ Χαραλάμπους, Κυπρία την καταγωγή, η οποία τυγχάνει αντιπρόσωπος και πληρεξούσιος του κ. Σώρρα.

Εάν εσείς γνωρίζεται κάτι το οποίον μαρτυρεί και πέραν πάσης αμφιβολίας πιστοποιεί και αποδεικνύει ότι, η πρόταση Αρτέμη Σώρρα είναι πλάνη, τότε εγώ θα σας ήμουν ευγνώμων να το μοιραστείτε μαζί μου και να με απαλλάξετε έτσι από την αγωνία και την σύγχυση στην οποία ευρίσκομαι.
Αγωνιώ βεβαίως για την πατρίδα μου που χάνεται, για τους πεινασμένους, τους δυστυχισμένους ένεκα την κρίσης και όχι για την δική μου καλοπέραση που πρέπει να σας πω ότι για την ώρα “καλά την έχω”.

Τέλος, τέλος πρέπει να σας πω ότι στες τελευταίες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές ψήφισα ΕΔΕΚ γιατί η ΕΔΕΚ συμφωνούσε μαζί μου σε θέσεις που αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα. Διαχρονικά ψήφιζα ΔΗΚΟ αλλά πολύ με απογοήτευσε η στάση Μάριου Καρογιάν και ήθελα πολύ να το εκφράσω με την ψήφο μου.
Αισθάνομαι ότι μακρηγόρησα αλλά θεωρώ το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ζωτικό για τον λαό μας και ότι χρίζει πολλής δουλειάς.
Θεωρώ ότι υπάρχει διαχρονική συνομωσία σε βάρος της πατρίδας μας και θεωρώ επίσης ότι το γεγονός της άρνησης των αρμοδίων να αποδεχτούν την πρόταση Σώρρα, εντάσεται ακριβώς μέσα στα ίδια πλαίσια και παραμέτρους αυτής της καταστροφικής συνομωσίας.

Εσείς ο ίδιος προσωπικά έχεται ξεκάθαρη και ιδίαν άποψη περι ποιάς συνομωσίας αναφέρομαι.
Αν επιθυμείτε να έχουμε συνάντηση και επικοινωνία είμαι στην διάθεση σας. Αν όχι νάστε πάντα καλά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s