ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ

Προς Βουλευτές της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων

Θεωρούμε σκόπιμο και χρήσιμο να φέρουμε σε γνώση σας ερώτηση/αίτηση του βουλευτή της βουλής των Ελλήνων κ. Παύλου Χαϊκάλη προς τους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Ιωάννη Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών και κ. Αθανασίου Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με το θέμα προσφορά Αρτέμη Σώρρα

Επειδή εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Χαϊκάλη ο ίδιος μας απάντησε ότι ο κ. Αθανασίου δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει την ερώτηση στον καθ´ ύλην αρμόδιο κ. Στουρνάρα.

Επι λέξει ο κ. Χαϊκάλης λέει το εξής:
“Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει ξεκάθαρη απάντηση. Συνεπώς θα πρέπει να ξανακαταθέσουμε την ερώτηση πιέζοντας για απάντηση το Υπ. Οικονομικών. Σας επισυνάπτετε η απάντηση που λάβαμε από το Υπ. Δικαιοσύνης.”
(δείτε αυτούσια την ερώτηση του κ. Χαϊκάλη πιο κάτω καθώς και την απάντηση που Υπ. Δικαιοσύνης προς τον κ. Χαϊκάλη)

Μα έχει λυπήσει το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας αρνείται να απαντήσει εδώ και 5 μήνες σχεδόν.
Ο κ. Σώρρας εξακολουθεί μέχρι σήμερα να επιμένει, ότι η πρόταση του είναι αληθινή είναι υπαρκτή και κατέχει απόφαση δικαστηρίου η οποία είναι και σε δική μας γνώση.
http://www.endcyprusdebt.com/courtorder/

Θεωρούμε χρήσιμο αλλά και αναγκαίο παρόμοια ερώτηση/αίτηση να αποσταλεί εκ μέρους των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον Υπουργό Οικονομικών, Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με την οποία να απαιτείται απάντηση εγγράφως στο πάνω ερώτημα.
Επειδή γνωρίζουμε ότι παρόμοια προσφορά εκ μέρους του κ. Σώρρα, $48,9δις έχει κατατεθεί και πρωτοκολληθεί στην Βουλή, στο Υπ. Οικονομικών της Κύπρου και σε όλους τους άλλους συναρμόδιους φορείς και επειδή μέχρι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση θα ήταν χρήσιμο με τη δική σας παρεμβολή να ανακοινωθεί επιτέλους περί τίνος πρόκειται.
Σας παραπέμπουμε σε αποσπάσματα απόφασης Δικαστηρίου 28/6/2013 και όλα τα άλλα έγγραφα που έχουν με νόμιμο τρόπο κατατεθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Aπόφαση Δικαστηρίου Αρ. 67650/13 της 28/6/2013
http://www.endcyprusdebt.com/67650-2/

Προτάσεις Χρηματοδότησης/ Πρωτόκολλα Παραλαβής
http://www.endcyprusdebt.com/protasis/
www.endcyprusdebt.com/protokola/

Εξ όσων γνωρίζουμε κ. Αρτέμης Σώρρας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του προς το Υπ. Οικονομικών δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει απάντηση.
Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τόσο το Υπ. Οικονομιών της Ελλάδας όσο και το Υπ. Οικονομικών της Κύπρου αρνούνται να απαντήσουν.

ΥΓ
Ερώτηση κ. Χαϊκάλη – Βουλή των Ελλήνων (Αρχεία Ερωτήσεων/Απαντήσεων)
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=136a5a32-e020-4953-bc5f-d4f211511c64

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s