Αποκατάσταση αλήθειας σε δημοσίευμα Φιλίππου Σιακαβάρα

ΑρτΕμης Σώρρας
ΜΥθοι ή πραγματικΟτητες

siakavaras

Απάντηση σε δημοσίευμα Φιλίππου Σιακαβάρα

1. Ο κ. Σιακαβαράς ενώ προσπαθεί να διακωμωδήσει την πρόταση Αρτέμη Σώρρα επιμελώς αποφεύγει να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Αρτέμης Σώρρας ως μηνυόμενος και κατηγορούμενος από τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη έχει αποδείξει την αθωότητα του  σε Ελληνικό δικαστήριο, πολλώ δε μάλλον έχει αποδείξει με έγγραφα και μαρτυρίες ότι ναι είναι κατατεθειμένα $600Δις στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και $48.9Δις στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.(ίδε απόφαση δικαστηρίου 67650/13)

2. Η φωτογραφία της Bank of Montreal η οποία φιγουράρει επιδεικτικά στην σελίδα του δημοσιεύματος είναι η ίδια τράπεζα της οποίας διευθυντικό στέλεχος είναι ο Αντώνης Διαμαντόπουλος και πρόκειται για τον ίδιο ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρας υπεράσπισης και δήλωσε υπεύθυνα ότι όντως είναι ο κηδεμόνας των πιο πάνω χρεωγράφων στην συγκεκριμένη τράπεζα. σε ερώτηση δε του δικαστηρίου απάντησε ότι τα εν λόγω χρεώγραφα όχι μόνο έχουν αξία αλλά είναι και άμεσα ρευστοποιήσιμα. Εδήλωσε επίσης ότι τα ήλεγξε ο ίδιος προσωπικά και δηλώνει ότι εχει την ευθύνη, έχει βάλει την υπογραφή του, και πρόσθεσε ότι παρόλο που οι αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου έλαβαν γνώση της κατάθεσης με επίσημη προσφορά από τον Αρτέμη Σώρρα, ωστόσο επιμελώς ουδείς ενδιαφέρθηκε στα σοβαρά να αξιοποίηση την εν λόγω πρόταση.
Και υπογράμμισε ότι ουδείς τον ενόχλησε και ουδείς επέδειξε ενδιαφέρον για έλεγχο της πρότασης.

3. Σε ότι αφορά το συνολικό αριθμό των καταθέσεων της εν λόγω τράπεζας που κατά ισχυρισμό είναι μόνο 150δις και ότι τάχατες τα ομόλογα των $600Δις δεν παρουσιάζονται στις καταθέσεις υπάρχει απάντηση. Τα $600δις ευρίσκονται σε λογαριασμό κηδεμόνα και ως κηδευομενόμενος λογαριασμός δεν αθροίζονται στις συνολικές καταθέσεις της τράπεζας.

4. Αποτελεί ασύστολο ψεύδος ότι το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες οικονομικού εγκλήματος Αμερικής και Καναδά έχουν εκδώσει οποιανδήποτε ανακοίνωση ότι πρόκειται περί απάτης.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο είναι φανερό και αντιληπτό στον καθένα ότι ο Αρτέμης Σώρρας ως απατεώνας δηλαδή θα συλλαμβάνετο αμέσως και
Θα προσάγετο ενώπιον του δικαστηρίου για τα τα περαιτέρω. Πράγμα που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Αρτέμης  Σώρρας κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση δικαστηρίου.

Στο ερώτημα γιατί υποστηρίζει όσα υποστηρίζει ο Αρτέμης Σώρρας και στην έωλη απάντηση που δίνει ο κ. Σιακαβαρας ότι δήθεν στόχος του ήταν να κερδίσει δημοσιότητα και κύρος σε ορισμένους κύκλους θεωρείται γελοίος και ανάξιος ισχυρισμός για οποιαδήποτε άλλη απάντηση.

Δηλαδή, διακινδυνεύει ο κ. Σώρρας να συλληφθεί και να καταδικαστεί για να κερδίσει δημοσιότητα. Πολύ αστείος ισχυρισμός.

Θεωρεία συνωμοσίας.
Όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο ο Αρτέμης Σώρρας προσέφυγε στο Πρωτομελές Πρωτοδικείο το οποίο τον δικαίωσε για τις μετοχές της ανατολής.
Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι ο αρθρογράφος ενώ γνωρίζει ότι εξεδόθησαν δυο διαδοχικές δικαστικες´ αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν απόλυτα τον Αρτέμη Σωρρα ο ίδιος εξακολουθεί να τον χλευάζει και να τον ειρωνεύται;

Γιατί τον πιστεύουν:
Σε ότι αφορά το ερώτημα του κ. Σιακαβαρα “γιατί τον πιστεύουν ακόμα;”, η απάντηση είναι απλή:

Α) Γιατί οι επίσημοι και αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας αρνούνται πεισματικά να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση δια της οποίας να αποκαθίσταται η αλήθεια σε ότι αφορά την συγκεκριμένη πρόταση των $650δις.
Β) Διότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από την πλευρά του Αρτέμη Σώρρα προς τους αρμοδίους να προβούν σε νόμιμο έλεγχο της πρότασης, οι ίδιοι αρνούνται να το πράξουν.
Γ) Τους προκαλεί καθημερινά από τηλεοράσεως από ραδιοφώνου να απαντήσουν με στοιχεία και έγγραφα και αποδείξεις και να αποκαταστήσουν έτσι την αλήθεια και αποφεύγουν να το πράξουν.
Δ) Είναι σε γνώση τους ότι ο βουλευτής κ. Παύλος Χαϊκάλης έχει υποβάλει ερώτημα εδώ και μήνες στον Υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα σχετικά με την πρόταση Αρτέμη Σώρρα και ο κ. Στουρνάρας αρνείται να απαντήσει.
Κανένας βουλευτής της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου  έχει υποβάλει οποιοδήποτε ερώτημα για να πάρει έτσι επίσημη απάντηση.

Τον πιστεύουν, γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν όσους ανευθυνουπεύθυνους με αποδείξεις έχουν καταστρέψει οικονομικά την Ελλάδα και την Κύπρο.
Και το ερώτημα που τίθεται. Υπάρχει Έλληνας εξ Ελλάδος και Έλληνας της Κύπρου που πιστεύει και εμπιστεύεται αυτούς που ψιθυρίζουν, γιατί δεν τολμούν να το ψελλίσουν φανερά, ότι η πρόταση είναι απάτη;

Ουδέποτε ο Αρτέμης Σώρρας συναντήθηκε με τον Δ. Χριστόφια, ο δημοσιογράφος έχει λάθος πληροφόρηση. Η αλήθεια είναι ότι η κα Βίκυ Χαραλάμπους πληρεξούσιος και εκπρόσωπος του Αρτέμη Σώρρα είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Δ. Χριστοφια όσο και με αρμόδιους του υπουργείου οικονομικών η οποία κατέθεσε την πρόταση επίσημα, ζήτησε να γίνει ο έλεγχος για την μεταβίβαση των χρημάτων και όλα προσέκρουσαν στην άρνηση του τέως διοικητή της Κ. Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, του οποίου είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην κατάρρευση της οικονομίας της Κύπρου.

Σε ότι αφορά το Φίλιππο Σιακαβάρα δεν τον γνωρίζουμε όμως μας προκαλεί εντύπωση ο επιπόλαιος τρόπος που συρράφει το δημοσίευμα του και το γεγονός προφανώς εσκεμμένα απέφυγε να ακούσει και την άποψη της άλλης πλευράς.
Δηλαδή να συναντήσει τον Αρτέμη Σώρρα ή όποιον άλλο εκπρόσωπο αυτού, να ακούσει δηλαδή την άλλη άποψη, να μελετήσει τα στοιχεία και να ολοκληρώσει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ που να βοηθά τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Προς ενημέρωση του δημοσιογράφου:
α) Ο Αρτέμης Σώρρας έχει 4 παιδιά και όχι 3
β) Ο Αρτέμης Σώρρας είναι από την Πάτρα και όχι από τη Σμύρνη
γ) Σε ότι αφορά τις μετοχές της ανατολής εκκρεμεί απόφαση δικαστηρίου σχετικά με την εκκαθάριση της εξαγοράς από την Εθνική

ΥΓ1
Ο συνδυασμός ανεύθυνων δημοσιογράφων και διεφθαρμένων πολιτικών οδήγησαν την Κύπρο και την Ελλάδα στον οικονομικό όλεθρο.

ΥΓ2
Ρισκάρω να προβλέψω ότι με τέτοιου είδους ανευθυνότητες η εφημερίδα θα έχει σύντομο βίο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s