Μια συνομιλία με βουλευτή της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων με παρουσία 7 κοινοταρχών

Στες 23 Απριλίου 2014 κατόπιν πρόσκλησης από τον κοινοτάρχη Ορμήδειας είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε επί τροχάδην τους κοινοτάρχες της περιφέρειας Ορμήδειας για την πρόταση Αρτέμη Σώρρα.

Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαμε παρευρίσκετο και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ο κ. Ζαχαρίου.
Εξηγήσαμε εν συντομία την πρόταση και σταθήκαμε ιδιαίτερα στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ελλάδος που με απόφαση του αποδέχεται ότι όντως τα $600δις για Ελλάδα και τα $48,9δις για Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχουν και είναι πραγματικά.
Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε από όλους τους κοινοτάρχες ότι οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ή άκουσαν για τον Αρτέμη Σώρρα και την πρόταση του.
Ο δε έντιμος κύριος Βουλευτής Ζαχαρίου δήλωσε ότι δεν ήταν έτοιμος να συζητήσει το θέμα γιατί όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε δεν ήταν ενημερωμένος για την πρόταση Αρτέμη Σώρρα. Πρόσθεσε δε ότι άκουσε παλαιότερα για αυτό το ζήτημα, ρώτησε και του απάντησαν ότι η πρόταση δεν ήταν σοβαρή.

Από τα πιο πάνω συνάγεται ότι ούτε οι κοινοτάρχες γνωρίζουν στες λεπτομέρειες την πρόταση, ούτε οι Βουλευτές της Κυπριακής Βουλής είναι πλήρως ενημερωμένοι για την επίσημη κατάθεση της πρότασης αυτής.
Πολύ δε περισσότερον δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, όπως ότι εξεδόθη δικαστική απόφαση που αναφέρει ότι δέχεται τα έγγραφα και την κατάθεση των μαρτύρων της Τράπεζας του Καναδά και Αμερικής που πιστοποιούν το αληθές της πρότασης όπως κατατέθη.
Επιπλέον δεν γνωρίζουν ότι ουδέποτε έγινε έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών ή από την Κεντρική Τράπεζα. Και το πιο σημαντικό ουδέποτε εξεδόθη οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των πιο πάνω αρμόδιων οικονομικών φορέων που να δηλώνει ότι ο λόγος που δεν αποδέχονται την πρόταση Αρτέμη Σώρρα είναι ο (Α) ή ο (Β).
Αυτό μαρτυρεί και αποδεικνύει το παράδοξο, ότι δηλαδή έχουμε κάποιον, που είναι ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος προτείνει εγγράφως σύνολο $650δις, και αρνούνται να απαντήσουν στον ίδιο εγγράφως, πάντα, το αποτέλεσμα του δικού τους ελέγχου.

Το μόνο επίσημο έγγραφο το οποίο εξεδόθη από το Υπ. Οικονομικών της Ελλάδας και αναφέρεται στην εν λόγο πρόταση δια του οποίου δηλώνεται ότι παρελήφθη η πρόταση και έχει διαβιβαστεί (προς εξέταση προφανώς της πρότασης Αρτέμη Σώρρα) είναι το έγγραφο της 3/11/2012

ipourgio ikonomikon

 

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όσοι τυχόν θελήσουν να ενημερωθούν για την πρόταση παίρνουν την απάντηση ότι η πρόταση ελέγχθηκε και δεν είναι σοβαρή. Αυτό!
Και επειδή κανένας βουλευτής δεν έχει κάμει ερώτηση γραπτή στο Αρμόδιο Υπουργείο αιωρείται η προφορική απάντηση ή εν πολλοίς, ο ψίθυρος, ότι τάχατες η πρόταση δεν είναι σοβαρή.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s